• Inici
  • Actualitat
  • NOMENAMENT HBLE.SR. JOSEP-D. GUARDIA I CANELA MAGISTRAT DEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL DEL PRINCIPAT D’ANDORRA

NOMENAMENT HBLE.SR. JOSEP-D. GUARDIA I CANELA MAGISTRAT DEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL DEL PRINCIPAT D’ANDORRA

El passat dimarts dia 17 de novembre l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Excm. i Rvdm. Sr. Joan-Enric Vives, ha decidit nomenar l ’Hble. Sr. Josep-D. Guàrdia i Canela nou magistrat del Tribunal Constitucional.

Josep-D. Guàrdia i Canela, va ser conseller de Justícia del Govern de la Generalitat de Catalunya durant els anys 2001-2002. Ha estat professor de dret civil i de dret processal a les Universitats de Barcelona i de Lleida, i membre de la Comissió jurídica assessora de la Generalitat de Catalunya.

També va ser membre de la Comissió de control de la Iniciativa Legislativa Popular del Parlament de Catalunya, així com de la Comissió de codificació de Catalunya i de l’Observatori de dret privat de Catalunya.

Des de l’any 1975 és membre de número de l’Acadèmia de Jurisprudència i legislació de Catalunya i n’ha estat el seu president en dos períodes: 1992-2000 i 2008-2016.

També és acadèmic honorari de diverses acadèmies espanyoles (Espanya, Galícia, Granada i València) i hispanoamericanes (Córdoba-República Argentina, Mèxic, Colòmbia i Paraguai).

El Tribunal Constitucional és integrat per quatre magistrats, designats entre persones de reconeguda experiència jurídica o institucional, pels Coprínceps i pel Consell General.

Actualment el president és l’ Excm. Sr. Isidre Molas i Batllori i com a vicepresident l’ Excm. Sr. Dominique Rousseau.

ANTERIOR NOTÍCIA SEGÜENT NOTÍCIA
Últimes notícies